BROWNIES MARBLE DURIAN

Sekarang ni sedang musim Durian di beberapa tempat di Semenanjung Malaysia termasuklah kampung kami yang terletak di Lenggeng, Negeri Sembilan.

Alhamdulillah,banyak hasil durian kali ini. Kami simpan isi durian untuk dijadikan produk istimewa ZAISARA.

Terimalah Brownies Marble Durian daripada kami.

RM 53.00 (Plain w/out topping) – 12″ x 12″

Untuk tempahan : 013-6249928 / 0193431063

 

WhatsApp Image 2018-07-26 at 12.24.24 PM (1)

Advertisements

ZAISARA Cookies di PARKSON

Ramadan dan Syawal 2018 kali ini, Zaisara berkesempatan mengambil bahagian menyertai RAYA FESTIVAL di PARKSON. Terima kasih kami ucapkan kepada PARKSON,  Cik Puan Lim dan rakan atas kepercayaan kepada produk Zaisara untuk berada di rangkaian PARKSON yang hebat sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri baru baru ini.

Sepanjang bulan Ramadan dan Syawal 2018 baru baru ini, produk biskut raya Zaisara telah berada di outlet Parkson berikut :

1. PARKSON @ PAVILION, BUKIT BINTANG, KUALA LUMPUR

2. PARKSON @ KLCC, KUALA LUMPUR

3. PARKSON @ NU SENTRAL

4. PARKSON @ MY TOWN CHERAS

5. PARKSON @ SUBANG PARADE

6. PARKSON @ SUNWAY PYRAMID

7. PARKSON @ ALAMANDA , PUTRAJAYA

8. PARKSON @ EVO MALL, BANDAR BARU BANGI.

Semoga berpeluang untuk berada di PARKSON lagi pada tahun 2019 dan seterusnya.

Lebih dekat dengan anda.

BISKUT RAYA 2018 / KUIH RAYA 2018 / BISKUT SEDAP di BANDAR BARU BANGI

Panjang betul tajuknya.

Entri kali ini sebenarnya nak tunjuk pakejing bagi biskut raya 2018.

Boleh rujuk pada gambar yang disertakan. Harga dan butiran biskut juga terdapat di sana kecuali Almond London.

Almond London sama dengan harga Makmur Badam.

Sebekas RM22.00

34 biji

Biskut Almond London Zaisara badam nya sebiji.

Nanti nak beli, roger kami ya.

WhatsApp/Call/Mesej  : 0136249928/0193431063/0136249319

pakejing rm28 30pakejing rm22pakejing oatpakejing bulatpakejing balangKATALOG 2018v3-01

BISKUT RAYA 2018 / KATALOG KUIH RAYA 2018

Hai semua! Katalog biskut Zaisara a.k.a biskut raya bagi tahun 2018 sudah sedia untuk menemui anda semua. Menariknya, tahun ini , kami tawarkan 5 bekas RM100 untuk biskut terpilih. Biskut yang mana? biskut yang berharga RM20 sebekas.

Eh, nak beli sebekas je boleh tak?

Boleh saja. Sila rujuk katalog di bawah untuk maklumat lanjut. Semuanya yang terbaik untuk anda!

Agen/pengedar/pemborong? hubungi kami untuk dapatkan harga anda.

No. Tel : 019-3431063/013-6249928/013-6249319

KATALOG 2018v3-01

Zaisara @ Memorable MALAYSIA

Hai semua!

Zaisara kini sudah berada di Memorable MALAYSIA, Kuala Lumpur.  Apa tu? Ahha! Memorable MALAYSIA merupakan pusat sehenti pelancongan yang terletak di Rumah Puspanita, Jalan Hose, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Menariknya, terdapat pelbagai jenis produk buatan Malaysia di sini bukan sahaja dari segi produk makanan malah produk kraftangan. Bantal comel , barangan kulit , beg, baju dan banyak lagi. Oh ye, Biskut Oat Chocolate Chip Zaisara yang selalu kami sebut itu, juga ada di sini bersama adik beradiknya yang lain.

Jemput datang ke Memorable MALAYSIA. Bawa ahli keluarga anda dan rakan kenalan terutama dari luar negara ke sini. Pelbagai barangan beridentitikan MALAYSIA boleh diperolehi di sini untuk di bawa pulang.

Pemilik ZAISARA , Puan Zaiton di Memorable MALAYSIA

Biskut Oat Chocolate Chip, Cranberry Oat & Biskut Cinnamon Nutmeg Chocolate Chip.

 

Biskut Raya 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Alhamdulillah, sudah masuk ke tahun baru kita. Semoga segala kebaikkan di tahun 2017 yang lalu dapat dipanjang-panjangkan hingga akhirnya dan segala kelemahan dikoreksi dan dibaiki yang mana mampu.

Apa pun, bagi tahun 2018 ini, Zaisara Home Cookies akan membawa satu kelainan untuk produk biskut raya tahun ini. Kelainan tang mana? Tungguuuu

Kami dalam usaha menyiapkan katalog Biskut dan berharap dapat diwarwarkan bagi paling cepat pertengahan bulan Januari. Eh, minggu depan dah kira pertengahan lah kan? alamak! macam mana ni?

ahaha, rileks admin. Kita sedang berusaha menyiapkan katalog tersebut. Masih belum terlewat. =D

jadi, nantikan katalog biskut Zaisara bagi tahun 2018 ini ya.

Jemput layari page kami di FB Zaisara Premium Home Cookies dan IG Zaisara Premium Home Cookies untuk mendapatkan maklumat yang terkini dan cerita sensasi .

Biskut Butter Durian/Durian Butter Cookies

Harga Durian Kampung sudah mula turun di kampung kami di Lenggeng, Negeri Sembilan. Sebelum ni, RM 15.00 sekilo. 2 hari lepas, abah beli durian RM 7.00 sekilo. Separuh turunnya.

Jadi, saya bawa pulang 14 ulas ke rumah. Kulit durian buang siap, ambil isi je. Suami tak tahan bau durian. Makan boleh. Bau tak mau. 😂

Sampai di rumah, lepas makan 2 ulas, termenung saya melihat lagi 12 ulas durian yang perlu dihabiskan. Duriannya kurang umph. Nak buat tempoyak, stok masih ada lagi. Terfikir nak buat Durian Chiffon cake, tapi seminggu ini, kerap makan kek . Jadi, saya pun buatlah biskut Durian.

Cari – cari resepi, tak banyak sumber yang ada. Saya ambil satu resepi Butter Cookies dan saya ubah suai mengikut pengalaman yang ada. Terhasillah Durian Butter Cookies.

Semasa saya buat biskut ini semalam, anak – anak sedang tidur siang. Insyirah bangun tidur terus cari biskut. Saya hulur sekeping biskut ini kepadanya. Dia makan tanpa kata. “Insyirah, makan biskut apa tu?,” tanya saya pada dia. “Biskut ni ada durian mak”, jawab Insyirah.

 

durian butter cookies

Yeayyy. Menjadi lah biskut durian saya. Pagi tadi, bagi mak rasa. Kata mak, ” Ha. Betul betul biskut durian. Berasa sungguh.”

Ok kawan kawan. Dari awal memang berniat mahu kongsikan resepi biskut ini sekiranya jadi. Alhamdulillah. Jadi!

Biskut ini ringkas dan berasa durian. Peringatan: ini bukan Durian. Ini biskut berasa durian. Jika mahu biskut macam durian, saya syorkan makan Durian. 😄

Ini resepinya.

Durian Butter Cookies.

1 1/2 cawan Butter (dilembutkan/suhu bilik)
1 1/2 cawan gula kastor
2 biji telur Double A
1 cawan isi Durian (lecek hancur)
3 1/2 cawan tepung gandum
1 sudu besar Tepung jagung
1 sudu teh Baking powder
1 sudu teh Baking soda
1/2 sudu teh garam halus

Cara – cara nya :

1. Butter yang lembut dikacau sebati bersama gula dan telur.

2. Masukkan isi durian ke dalam adunan, kacau rata.

3. Masukkan Tepung gandum, tepung jagung, garam, baking soda dan baking powder ke dalam bancuhan. Kacau sebati.

4. Adunan lembut. Boleh dipaipkan guna nozel atau cedok guna sudu teh . Sekiranya cedok guna sudu, hasilnya seperti dalam gambar.

5. Bakar pada suhu 160°C selama 15 ke 18 minit.

Selamat membuat biskut dan menjamu selera.

Yang Benar,

Sarah Azizul
Pengurus Operasi Zaisara Home Cookies.
Semalam bercuti, biskut tetap dihati.

MINGGU TERAKHIR DI BANGI GATEWAY

Minggu ini minggu terakhir kami di Bangi Gateway bagi tahun 2017. Jualan terakhir kami pada hari Ahad ini, 31 Disember 2017.

Sempat lagi ni mendapatkan pelbagai pilihan produk Zaisara di sini. Bukan sahaja kami, malah ada juga produk lain yang tuan puan boleh dapatkan di sini.

Di sini??

Ya, di sini. Di Tingkat 1, Booth Sweet & Savoury , Depan Sushi King, Bangi Gateway, Seksyen 15, Bandar Baru Bangi.

Antara produk Zaisara yang boleh didapati di sini ialah

Hokkaido Cupcakes

Cheesetart

Tat Nenas Gulung

Semperit Butter

Oat Chocolate Chip

Cranberry Oat.

Datang ya nanti. Datang tau.

KEK ISTIMEWA BUAT ANDA

Selain Hokkaido Cup Cake, kami juga menawarkan 2 jenis kek yang cukup istimewa dalam penubuhan Zaisara Enterprise.

Kek yang ditawarkan ialah Chocolate Moist dan Blueberry Cake. Kedua -dua kek ini merupakan antara produk kami di awal memulakan perniagaan ini. Di waktu itu, kek – kek ini agak mahal untuk diperolehi. Malah sukar untuk mendapatkan bahannya.

Masi ingat lagi, di awal perniagaan Zaisara, lokasi kami di Lenggeng, Negeri Sembilan. Kedai yang menjual bahan bakeri pula terletak di Chow Kit, Kuala Lumpur. Namun, demi memenuhi permintaan para pelanggan yang setia, kami gigih mendapatkan bahan dan menghasilkan kek yang cukup istimewa ini.

Biarpun di waktu ini, pelbagai jenis dan pilihan kek yang ditawarkan oleh rakan niaga yang lain, kedua- dua kek ini tetap menjadi sebutan di kalangan para pelanggan kami. Walaupun ada yang katakan, susah untuk mengulang kembali memori lama, tapi kek ini rasanya masih sama dengan yang dulu. Yang membuat mereka terbuai buai dengan keenakkannya juga gembira menikmatinya bersama keluarga dan rakan.

Kami di Zaisara menawarkan kek ini dengan harga dan berat  seperti berikut :

250g = RM 16.50

1/2 kg = RM 33.00

1 kg = RM 65.00

Untuk tempahan : mohon selewat-lewatnya tempah sehari sebelum tarikh ambil. Sekiranya hujung minggu, 2 hari sebelum tarikh ambil. hubungi kami di 0136249928 atau 0193431063

Bagi kek berat 250g : kami ada tawarkan pada setiap hari Khamis di kilang kecil kami.

21122385_10155937212420982_8668603437411180429_o

20935057_10155916772715982_1313277867126054868_o