Zaisara @ AGROBAZAAR, KLIA 2

agrobazaar klia2

Zaisara Cookies now @ KLIA 2.

Grab our famous Oat Chocolate Chip Cookies or nice chewy Cranberry Oat or new taste of Cinnamon Nutmeg Chocolate Chip @ AgrobazaarMalaysia, Departure Hall, KLIA 2.

Advertisements

Zaisara @ Memorable MALAYSIA

Hai semua!

Zaisara kini sudah berada di Memorable MALAYSIA, Kuala Lumpur.  Apa tu? Ahha! Memorable MALAYSIA merupakan pusat sehenti pelancongan yang terletak di Rumah Puspanita, Jalan Hose, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Menariknya, terdapat pelbagai jenis produk buatan Malaysia di sini bukan sahaja dari segi produk makanan malah produk kraftangan. Bantal comel , barangan kulit , beg, baju dan banyak lagi. Oh ye, Biskut Oat Chocolate Chip Zaisara yang selalu kami sebut itu, juga ada di sini bersama adik beradiknya yang lain.

Jemput datang ke Memorable MALAYSIA. Bawa ahli keluarga anda dan rakan kenalan terutama dari luar negara ke sini. Pelbagai barangan beridentitikan MALAYSIA boleh diperolehi di sini untuk di bawa pulang.

Pemilik ZAISARA , Puan Zaiton di Memorable MALAYSIA

Biskut Oat Chocolate Chip, Cranberry Oat & Biskut Cinnamon Nutmeg Chocolate Chip.

 

Biskut Raya 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Alhamdulillah, sudah masuk ke tahun baru kita. Semoga segala kebaikkan di tahun 2017 yang lalu dapat dipanjang-panjangkan hingga akhirnya dan segala kelemahan dikoreksi dan dibaiki yang mana mampu.

Apa pun, bagi tahun 2018 ini, Zaisara Home Cookies akan membawa satu kelainan untuk produk biskut raya tahun ini. Kelainan tang mana? Tungguuuu

Kami dalam usaha menyiapkan katalog Biskut dan berharap dapat diwarwarkan bagi paling cepat pertengahan bulan Januari. Eh, minggu depan dah kira pertengahan lah kan? alamak! macam mana ni?

ahaha, rileks admin. Kita sedang berusaha menyiapkan katalog tersebut. Masih belum terlewat. =D

jadi, nantikan katalog biskut Zaisara bagi tahun 2018 ini ya.

Jemput layari page kami di FB Zaisara Premium Home Cookies dan IG Zaisara Premium Home Cookies untuk mendapatkan maklumat yang terkini dan cerita sensasi .

Biskut Butter Durian/Durian Butter Cookies

Harga Durian Kampung sudah mula turun di kampung kami di Lenggeng, Negeri Sembilan. Sebelum ni, RM 15.00 sekilo. 2 hari lepas, abah beli durian RM 7.00 sekilo. Separuh turunnya.

Jadi, saya bawa pulang 14 ulas ke rumah. Kulit durian buang siap, ambil isi je. Suami tak tahan bau durian. Makan boleh. Bau tak mau. 😂

Sampai di rumah, lepas makan 2 ulas, termenung saya melihat lagi 12 ulas durian yang perlu dihabiskan. Duriannya kurang umph. Nak buat tempoyak, stok masih ada lagi. Terfikir nak buat Durian Chiffon cake, tapi seminggu ini, kerap makan kek . Jadi, saya pun buatlah biskut Durian.

Cari – cari resepi, tak banyak sumber yang ada. Saya ambil satu resepi Butter Cookies dan saya ubah suai mengikut pengalaman yang ada. Terhasillah Durian Butter Cookies.

Semasa saya buat biskut ini semalam, anak – anak sedang tidur siang. Insyirah bangun tidur terus cari biskut. Saya hulur sekeping biskut ini kepadanya. Dia makan tanpa kata. “Insyirah, makan biskut apa tu?,” tanya saya pada dia. “Biskut ni ada durian mak”, jawab Insyirah.

 

durian butter cookies

Yeayyy. Menjadi lah biskut durian saya. Pagi tadi, bagi mak rasa. Kata mak, ” Ha. Betul betul biskut durian. Berasa sungguh.”

Ok kawan kawan. Dari awal memang berniat mahu kongsikan resepi biskut ini sekiranya jadi. Alhamdulillah. Jadi!

Biskut ini ringkas dan berasa durian. Peringatan: ini bukan Durian. Ini biskut berasa durian. Jika mahu biskut macam durian, saya syorkan makan Durian. 😄

Ini resepinya.

Durian Butter Cookies.

1 1/2 cawan Butter (dilembutkan/suhu bilik)
1 1/2 cawan gula kastor
2 biji telur Double A
1 cawan isi Durian (lecek hancur)
3 1/2 cawan tepung gandum
1 sudu besar Tepung jagung
1 sudu teh Baking powder
1 sudu teh Baking soda
1/2 sudu teh garam halus

Cara – cara nya :

1. Butter yang lembut dikacau sebati bersama gula dan telur.

2. Masukkan isi durian ke dalam adunan, kacau rata.

3. Masukkan Tepung gandum, tepung jagung, garam, baking soda dan baking powder ke dalam bancuhan. Kacau sebati.

4. Adunan lembut. Boleh dipaipkan guna nozel atau cedok guna sudu teh . Sekiranya cedok guna sudu, hasilnya seperti dalam gambar.

5. Bakar pada suhu 160°C selama 15 ke 18 minit.

Selamat membuat biskut dan menjamu selera.

Yang Benar,

Sarah Azizul
Pengurus Operasi Zaisara Home Cookies.
Semalam bercuti, biskut tetap dihati.

MINGGU TERAKHIR DI BANGI GATEWAY

Minggu ini minggu terakhir kami di Bangi Gateway bagi tahun 2017. Jualan terakhir kami pada hari Ahad ini, 31 Disember 2017.

Sempat lagi ni mendapatkan pelbagai pilihan produk Zaisara di sini. Bukan sahaja kami, malah ada juga produk lain yang tuan puan boleh dapatkan di sini.

Di sini??

Ya, di sini. Di Tingkat 1, Booth Sweet & Savoury , Depan Sushi King, Bangi Gateway, Seksyen 15, Bandar Baru Bangi.

Antara produk Zaisara yang boleh didapati di sini ialah

Hokkaido Cupcakes

Cheesetart

Tat Nenas Gulung

Semperit Butter

Oat Chocolate Chip

Cranberry Oat.

Datang ya nanti. Datang tau.

KEK ISTIMEWA BUAT ANDA

Selain Hokkaido Cup Cake, kami juga menawarkan 2 jenis kek yang cukup istimewa dalam penubuhan Zaisara Enterprise.

Kek yang ditawarkan ialah Chocolate Moist dan Blueberry Cake. Kedua -dua kek ini merupakan antara produk kami di awal memulakan perniagaan ini. Di waktu itu, kek – kek ini agak mahal untuk diperolehi. Malah sukar untuk mendapatkan bahannya.

Masi ingat lagi, di awal perniagaan Zaisara, lokasi kami di Lenggeng, Negeri Sembilan. Kedai yang menjual bahan bakeri pula terletak di Chow Kit, Kuala Lumpur. Namun, demi memenuhi permintaan para pelanggan yang setia, kami gigih mendapatkan bahan dan menghasilkan kek yang cukup istimewa ini.

Biarpun di waktu ini, pelbagai jenis dan pilihan kek yang ditawarkan oleh rakan niaga yang lain, kedua- dua kek ini tetap menjadi sebutan di kalangan para pelanggan kami. Walaupun ada yang katakan, susah untuk mengulang kembali memori lama, tapi kek ini rasanya masih sama dengan yang dulu. Yang membuat mereka terbuai buai dengan keenakkannya juga gembira menikmatinya bersama keluarga dan rakan.

Kami di Zaisara menawarkan kek ini dengan harga dan berat  seperti berikut :

250g = RM 16.50

1/2 kg = RM 33.00

1 kg = RM 65.00

Untuk tempahan : mohon selewat-lewatnya tempah sehari sebelum tarikh ambil. Sekiranya hujung minggu, 2 hari sebelum tarikh ambil. hubungi kami di 0136249928 atau 0193431063

Bagi kek berat 250g : kami ada tawarkan pada setiap hari Khamis di kilang kecil kami.

21122385_10155937212420982_8668603437411180429_o

20935057_10155916772715982_1313277867126054868_o

ZAISARA sudah memperoleh HALAL JAKIM

Berita baik!

Berita baik ini bukan sahaja untuk kami, malah untuk anda juga! Zaisara Enterprise sudah memperoleh pengiktirafan HALAl JAKIM. Terima kasih kami ucapakan kepada anda semua atas sokongan yang diberikan. Sokongan yang membuatkan kami berusaha bersungguh -sungguh untuk mendapatkan sijil  pengiktirafan ini agar dapat berkembang maju juga produk kami lebih dekat dengan anda khususnya di seluruh MALAYSIA.

Di waktu ini, kami sedang mengemaskini setiap gambar produk yang telah memperoleh pengiktirafan Halal Jakim. Tuan Puan boleh rujuk pada senarai produk kami.

Terima kasih.

21074124_10155916752580982_480359557_n

No Rujukan HALAL Zaisara Enterprise

Hokkaido Cup Cake

Kini, Zaisara Home Cookies sudah memulakan jualan kek di kilang kecil kami. Kami mulakan jualan kek ini dengan Hokkaido Cup Cake yang cukup istimewa. Kek Cawan yang berinti krim kastard bukan sahaja inti krimnya di dalam, malah kami paipkan juga krim kastard di atas kek dengan dihiasi pelbagai jenis pilihan jem buah buahan yang cukup menarik.

Antara pilihan  Hokkaido Cup Cake yang pasti memikat hati anda ialah Mangga, Blueberry dan Kiwi.

Terdapat 2 bentuk pilihan kek Cawan iaitu krim rendah dan krim tinggi.

Bagi Hokkaido Cup cake krim rendah, harganya RM 1.50 satu. Manakala, yang berkrim tinggi pula, RM 1.80 satu .  Di kilang kami, setiap pek didatangkan dengan 5 cawan atau 9 cawan.

Buat masa ini, boleh dapatkan Hokkaido Cup Cake pada setiap hari Rabu bermula jam 4 petang. Untuk tempahan, mohon membuat tempahan selewat lewatnya sehari sebelum tarikh pengambilan. Hubungi kami di 0136249928 atau 019343163.

pesanan penting: Kek ini sedap dimakan sejuk!

1Hokkaido Cup Cake : Krim Rendah

2

Hokkaido Cup Cake : Krim Tinggi

 

TAT NENAS ZAISARA

Semalam, kami menyiapkan tat nenas. Antara biskut kegemaran para pelanggan kami.

Untuk tuan puan, suka kami kongsikan pengalaman kami. PASTIKAN anda masukkan Tat Nenas di dalam katalog anda. Mungkin anda rasa Tat Nenas itu biasa. Bagi kami, Tat Nenas adalah simbolik biskut raya.

Para pelanggan juga suka mencuba Tat Nenas dalam mereka memang menggemari Tat Nenas. Mereka mencari kepelbagaian pada masa mencari sesuatu yang akhirnya menjadi kepuasan.

Tat Nenas ZAISARA? mari rasa dahulu. anda pasti tersenyum ketika menikmatinya.

#zaisaracookies
#katalogbiskutraya2017
#biskutraya2017
#tatnenas
#tatgulungtat nenas

Zaisara 2017

Selamat datang 2017!

Tahun baru ini, ada produk baru yang mengancam selain produk yang sedia ada memang mengancam!

Berikut produk Zaisara yang sedap menawan tertawan :

Seroja Coklat
Cashew Chocolate
Cranberry oat (premium)
Oat Choc chip (premium)
Double oat Choc chip (premium)
Cranberry cereal (wholemeal)
Cereal Choc chip (wholemeal)
Double cereal Choc chip (wholemeal)
Cranberry dates oat
Makmur Badam
Almond cup
Choc Cup

 

Kami sangat mengalu alukan anda untuk menjadi Agen atau pengedar. Kami juga menyediakan perkhidmatan OEM. Jual biskut atas jenama anda sendiri!

Semoga kedatangan tahun baru memberikan lebih kebahagiaan dan kesenangan kepada Kita semua.

Hubungi kami di 0193431063/0136249928/0136249319/zaisara@gmail.com